Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Υποτροφίες σε μονογονείς από την ΧΑΝΘ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
 στη ΧΑΝΘ (2012 – 2013).
Συνεχίζεται το  πρόγραμμα για τη Μονογονεική Οικογένεια σε δυο άξονες δράσης:
Α.  Υποτροφίες σε παιδιά ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ με χαμηλό εισόδημα. Ο πρώτος άξονας αφορά σε παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με διάφορους κοινωνικούς φορείς της πόλης που υποδέχονται αυτά τα παιδιά αλλά και απλούς πολίτες που θα ήθελαν να προσκομίσουν την αίτηση τους.  Ειδικότερα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάποια από τα προγράμματα αθλητισμού ή δημιουργικής απασχόλησης, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.Οι αιτήσεις  για υποτροφία γίνονται από τους γονείς ατομικά στο Τμήμα Δράσης και Κοινωνικής  Προσφοράς από ΤΕΤ 17 Οκτωβρίου έως ΠΑΡ 2 Νοεμβρίου στις ώρες 10.30 πμ – 1μμ  (ΔΕΥ έως ΠΑΡ) και 6μμ- 8μμ (ΔΕΥ , ΤΕΤ, ΠΑΡ).  Μάθετε περισσότερα για τις αιτήσεις.
Β.   Συναντήσεις ψυχολογικής στήριξης ΜΟΝΩΝ Γονέων. Ο δεύτερος άξονας αφορά σε γονείς μονογονεϊκών οικογενειών (διαζύγιο, φυσική απώλεια, προσωπική επιλογή). και περιλαμβάνει πρόγραμμα συναντήσεων γονέων με στόχο την ενημέρωση τους σε θέματα που τους ενδιαφέρουν και τους απασχολούν για την ανάδειξη των πολύπλοκών προβλημάτων του συγκεκριμένου τύπου οικογένειας στη σύγχρονη εποχή αλλά και την αξιοποίηση της δυναμικής της. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δυο ανοικτές συναντήσεις γονέων και ένα κύκλο οκτώ ομαδικών, κλειστών , συνεδριών για μια ομάδα γονέων που θα το επιλέξουν. Πρόγραμμα συναντήσεων γονέων με ελεύθερη είσοδο. Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, 19:00 -21:00 : Πραγματικότητα και δυσκολίες που συνδέονται με τη λειτουργία της σύγχρονης οικογένειας: πολιτικές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας για τη μονογονεϊκή οικογένεια και το παιδί. Παρουσίαση ντοκιμαντέρ με θέμα τη Μονογονεική Οικογένεια και συζήτηση με την σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ κα Αριάν Κότση.
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, 19:00 - 21:00: Αναπτύξτε την αυτοπεποίθηση και αξιοποιείστε τα δυναμικό σας: τεχνικές βελτίωσης  - απόδοσης. Ανταλλαγή εμπειριών με τους συμμετέχοντες του προηγούμενου κύκλου ομαδικών συνεδριών. Εισηγητές: Ελπίδα Ιωαννίδου, Κοινωνική Λειτουργός και Καλογιάννης Απόστολος, Ψυχίατρος  - Ψυχοθεραπευτής  Σας ευχαριστώ. Αρίστη ΤζώνηΠροϊσταμένη Τμήματος Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς ΧΑΝΘΤηλ. 2310 241 007, εσωτ.884E- mail: socialaction@ymca.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου