Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Αμανατίδου Φωστηρία, ειδικός στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Ενηλίκων, συνεργάτης του ΣΥΓΑΠΑ

Η Αμανατίδου Φωστηρία είναι ειδικός στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Ενηλίκων με αριθμό μητρώου CBT13-050 και συνεργάτης του ΣΥΓΑΠΑ.
Τι είναι λοιπόν η Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία;
Η φιλοσοφία της βασίζεται στο γεγονός ότι οι καταστάσεις δεν μπορούν να προκαλέσουν κάποια συγκεκριμένη αντίδραση, όμως οι σκέψεις μας για αυτές τις καταστάσεις μπορούν. Υπάρχει κάποιος σύνδεσμος ανάμεσα στο πώς σκεφτόμαστε και στο πώς αισθανόμαστε. Η αντίδρασή μας ακολουθεί τις σκέψεις μας. Αλλάζοντας τις σκέψεις μας, μπορούμε να αλλάξουμε την αντίδρασή μας.
Η Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία δίνει έμφαση στη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή του θεραπευόμενου. Αρχικά δίνει έμφαση στο παρόν και επιδιώκει να διδάξει στο θεραπευόμενο πώς να γίνει ο θεραπευτής του εαυτού του, τον διδάσκει να αναγνωρίζει, να αξιολογεί και να απαντά στις δυσλειτουργικές σκέψεις και πεποιθήσεις του χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών
Το συγκεκριμένο είδος ψυχοθεραπείας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ψυχικών καταστάσεων (άγχος, κατάθλιψη, πανικό, φοβία, καταναγκασμό, πένθος, βουλιμία, ανορεξία, θεραπεία ζεύγους, διαταραχές προσωπικότητας) όπου οι συνεδρίες είναι δομημένες και η χρονική διάρκεια της θεραπείας χρονικά περιορισμένη.
Επομένως αν σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σας νιώσετε  να χρειάζεστε ειδική βοήθεια στα θέματα που σας απασχολούν μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συνεργαστούμε.
Συνεδρίες πραγματοποιούνται και μέσω skype για όσους διαμένουν εκτός Θεσσαλονίκης αλλά και για όσους δυσκολεύονται να μετακινηθούν. http://www.amanatidou.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου