Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

Ο πόλεμος των Ρόουζ στο «Grand Resort» Στα ποινικά δικαστήρια, για τα παιδιά και τη διατροφή, ο ΜαντωνανάκηςΑΠΟ ΤΟ

Δεύτερος γύρος στη σκληρή δικαστική διαμάχη που κρατά τρία χρόνια, καθώς η πρώην σύζυγος του ισχυρού άνδρα των ξενοδοχείων τον κατηγορεί αυτή τη φορά πως δεν της έδωσε ποτέ όσα ο ίδιος είχε συμφωνήσει για τη διατροφή των δύο παιδιών τους, 9.500 € (μηνιαίως). Ο μεταξύ τους πόλεμος συνεχίζεται και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες

Σε ανηλεή πόλεμο φαίνεται να εξελίσσεται η δικαστική διαμάχη των πρώην συζύγων, με αφορμή τη διατροφή για τη διαβίωση των δύο ανήλικων παιδιών τους. Ο Παντελής Μαντωνανάκης, ο ισχυρός άνδρας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων («Grand Resort Lagonissi», «Elounda Beach», «Nafplia Palace» κ.τ.λ.), βρίσκεται εδώ και δύο μήνες αντιμέτωπος με την κατηγορία της παραβίασης δικαστικής απόφασης, ύστερα από σχετική μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η πρώην σύζυγός του Eλλη Γλυκοφρύδη. Πρόκειται για τον δεύτερο γύρο της μεταξύ τους αντιδικίας από το 2010 οπότε και εκδόθηκε το διαζύγιό τους, αφού είχαν προηγηθεί τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του επιχειρηματία, με την Ελλη Γλυκοφρύδη να διεκδικεί το ποσό των 400 εκατ. ευρώ από την κινητή και ακίνητη περιουσία του. Η δικαστική διελκυστίνδα αφορά κατά κύριο μέρος τη διατροφή που υποχρεούται να καταβάλει ο κ. Μαντωνανάκης για τις ανάγκες διαβίωσης των δύο ανήλικων παιδιών τους, αλλά και την υπαιτιότητα για το διαζύγιο. Δικηγόρος του Παντελή Μαντωνανάκη στο διαζύγιο είναι ο γνωστός από το δια­ζύγιο Μαργαρίτας - Ανδρέα Παπανδρέου Θανάσης Λιάπης και από την πλευρά Γλυκοφρύδη η γνωστή και από άλλα επώνυμα διαζύγια, δικηγόρος Λίνα Καντεράκη. Η μηνύτρια τονίζει στο δικόγραφό της ότι καταφεύγει σε αυτό το μέτρο -να ζητήσει δηλαδή τον ποινικό κολασμό του πρώην συζύγου της- ως μέσον πίεσης αφού δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται μάλιστα στο γεγονός ότι τις υποχρεώσεις αυτές τις καθόρισε ο ίδιος σε ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν μεταξύ τους και τώρα αρνείται να συμμορφωθεί. Το σίγουρο είναι ότι ύστερα από 17 χρόνια, όσο δηλαδή διήρκεσε η σχέση του πρώην ζευγαριού, εκ των οποίων τα 8 ως παντρεμένοι, στη ζωή τους δεν έχουν πλέον θέση ούτε τα αγαστά συναισθήματα, ούτε η συντροφικότητα και τα κοινά όνειρα του παρελθόντος, αλλά μόνο οι αριθμοί και τα δικόγραφα. 
 
Οι ερωτικές απιστίες και η βάναυση συμπεριφορά
Το διαζύγιο του Παντελή Μαντωνανάκη και της Ελλης Γλυκοφρύδη, τον Μάρτιο του 2010, ήχησε εκκωφαντικά στους κόλπους της καλής αθηναϊκής κοινωνίας - και κυρίως σε πλήρη αντιδιαστολή με τη σιωπηρή στάση ζωής που οι δυο τους είχαν επιλέξει να τηρήσουν κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους. Μέχρι τότε τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Εκείνος, γόνος μιας οικογένειας με τη δική της ιστορία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εκείνη, μια εμφανίσιμη καλοαναθρεμμένη κοπέλα, που εγκατέλειψε το όνειρο να συνεχίσει τις σπουδές της στο εξωτερικό μετά τη γνωριμία τους το 1993, προκειμένου να ζήσει τον έρωτά της, αφοσιωμένη απόλυτα στην κοινή ζωή τους. Η Ελλη Γλυκοφρύδη είναι μόλις 23 χρονών, φουλ ερωτευμένη με τον φιλόδοξο επιχειρηματία που στα 32 του χρόνια έχει τεράστιες προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης και όλα υπόσχονται βίον ανθόσπαρτο. 

Συνεχή ταξίδια, διακοπές σε υπερπολυτελείς σουίτες με ιδιωτικές πισίνες, δεξιώσεις, συναναστροφές με ηχηρά ονόματα από τον χώρο των επιχειρήσεων και της πολιτικής εντός και εκτός Ελλάδας είναι η καθημερινότητα της κοινής τους ζωής. Μέχρι τον γάμο τους, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του ομίλου Ηλιος, που ίδρυσε ο κρητικής καταγωγής Κωνσταντίνος Μαντωνανάκης και από τη δεκαετία του '90 έχουν αναλάβει τα παιδιά του Μανώλης και Αννα, έχουν ιλιγγιώδη ανάπτυξη και το ζεύγος Μαντωνανάκη - Γλυκοφρύδη πορεύεται προς την κορυφή με τη ζωή τους να θυμίζει παραμύθι. Η Ελλη Γλυκοφρύδη εργάζεται και η ίδια στον όμιλο του συζύγου της, αναλαμβάνοντας τα καταστήματα που στεγάζονται στις ξενοδοχειακές μονάδες του. Είναι η ώρα ωστόσο να υλοποιηθούν και τα προσωπικά τους πλάνα κι έτσι έπειτα από 9 χρόνια σχέσης, το ζευγάρι αποφασίζει να προχωρήσει στην επισημοποίηση του δεσμού του. Στις 17 Φεβρουαρίου του 2002 ο Παντελής Μαντωνανάκης θα νυμφευθεί την Ελλη Γλυκοφρύδη στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Εκάλη και λίγους μήνες αργότερα την ευτυχία του ζευγαριού θα συμπληρώσει ο ερχομός των δίδυμων τέκνων τους. Μια ευτυχία όμως που στην ουσία αρχίζει να φθείρεται και όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο φαινομενική. Για την ακρίβεια, είναι η ίδια περίοδος που θα κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα δυσοίωνα σημάδια στη σχέση τους, τα οποία σύντομα θα γίνουν τεράστια μαύρα σύννεφα, που θα καλύψουν κάθε ίχνος ύπαρξης αυτού του μεγάλου έρωτα. Ο Παντελής Μαντωνανάκης στα 41 του θεωρείται ήδη ένα από τα πλέον ηχηρά επιχειρηματικά ονόματα και φυσικά απολαμβάνει τη φήμη που χαίρουν τα ξενοδοχεία του ομίλου του. Αλλωστε, χάρη στις επενδυτικές του κινήσεις, τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της Ηλιος Α.Ε. ταυτίστηκαν με διακοπές υψηλών προδιαγραφών, προσελκύοντας στη χώρα μας διεθνείς προσωπικότητες. Ανθρωπος έξυπνος, με ευφράδεια, διορατικότητα και μεγάλη δύναμη, θα προσελκύει εκπροσώπους του ωραίου φύλου, λάτρης και ο ίδιος των γοητευτικών γυναικών, όπως τουλάχιστον μαρτυρούν άνθρωποι που τον γνωρίζουν αλλά και η σύζυγός του αργότερα. Αποτέλεσμα θα είναι η κοινή συζυγική ζωή να πλημμυρίσει, αντί για υποσχέσεις αιώνιας αγάπης, σκηνές ζηλοτυπίας. Οι καβγάδες και η καχυποψία σταδιακά θα απομακρύνουν το ζευγάρι και, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους να αναζωπυρώσουν τη σχέση τους έστω για χάρη των δίδυμων παιδιών τους, το τέλος φαίνεται προδιαγεγραμμένο. 

Ενα τέλος που θα σφραγιστεί και επισήμως τον Μάρτιο του 2010, οπότε το ζευγάρι θα χωρίσει οριστικά. Λίγους μήνες αργότερα, στις 4 Νοεμβρίου, η Ελλη Γλυκοφρύδη θα έρθει αντιμέτωπη και με ένα ακόμα δυσάρεστο γεγονός. Με τη λύση του γάμου της με τον Παντελή Μαντωνανάκη, θα δει να καταγγέλλεται γραπτώς και η εργασιακή της σχέση με τον όμιλο. Το μόνο που πλέον συνδέει το πρώην ζευγάρι, εκτός από τα παιδιά, είναι τα δικόγραφα. Τα ασφαλιστικά μέτρα που θα καταθέσει η Ελλη Γλυκοφρύδη κατά του Παντελή Μαντωνανάκη είναι ενδεικτικά του εμπόλεμου κλίματος που πλέον επικρατεί μεταξύ τους. Εκεί περιγράφονται γλαφυρά όχι μόνο οι λόγοι που οδήγησαν στη λύση του γάμου τους, οι οποίοι χρεώνονται αποκλειστικά στον κ. Μαντωνανάκη, αλλά και η διεκδίκηση της πρώην πλέον συζύγου για τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του κ. Μαντωνανάκη στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέχρι το ποσό των 400 εκατ. ευρώ. Εκφράσεις όπως «βάναυση και αυταρχική συμπεριφορά» αλλά και «απιστία» χρησιμοποιούνται συχνά στις περιγραφές της, παρουσιάζοντας μια άλλη πτυχή της κοινής τους συμβίωσης: «Αμέσως μετά τον γάμο μας, στις 17-2-2002, άρχισαν να διαφαίνονται προβλήματα στις μεταξύ μας σχέσεις, που οφείλονταν εξ ολοκλήρου στη συμπεριφορά του απέναντί μου.

 Ηδη από τις αρχές του γάμου μας επεδείκνυε σκληρή και αυταρχική συμπεριφορά προς εμένα. Με τη γέννηση των παιδιών, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε, δυστυχώς, αφού η συμπεριφορά του συζύγου μου συνέχισε να είναι βάναυση, ενώ οι σχετικές απιστίες του δεν βελτίωναν βεβαίως το κλίμα», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ελλη Γλυκοφρύδη αναφερόμενη στον Παντελή Μαντωνανάκη στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ίδια αρχικά. Κάνοντας μάλιστα τον απολογισμό της, η κυρία Γλυκοφρύδη αναφέρει ότι για χάρη του, εξαιτίας του ότι ήταν πολύ ερωτευμένη μαζί του, εγκατέλειψε τις φιλοδοξίες της για σπουδές στο εξωτερικό προκειμένου να αφοσιωθεί στον σύζυγό της. Η ίδια παρείχε μάλιστα και υπηρεσίες στις επιχειρήσεις του, συνάπτοντας και τυπικά επαγγελματική σχέση, όταν προσελήφθη ως υπάλληλος στον επιχειρηματικό του όμιλο. Μια σχέση όμως που, όπως προαναφέρθηκε, διεκόπη απότομα, καθώς με τη λύση του γάμου τής κοινοποιήθηκε και η απόλυσή της. Η Ελλη Γλυκοφρύδη κατάφερε τότε να γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί της, ότι δηλαδή ο κλονισμός του γάμου τους επήλθε αποκλειστικά από υπαιτιότητα του συζύγου της Παντελή Μαντωνανάκη, καθώς εκείνος την απατούσε με άλλες γυναίκες, τονίζοντας παραλλήλως ότι της φερόταν άσχημα. Την παραπάνω τακτική, όμως και, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, φαίνεται ότι δυσκολεύεται να εγκαταλείψει, αφού αρνείται να της καταβάλλει και τη διατροφή που έχει επιδικάσει το δικαστήριο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, ενώ ο ίδιος προσδιόρισε το ύψος των δαπανών για τις ανάγκες της ποιοτικής διαβίωσης των παιδιών τους, αρνείται να δώσει τα χρήματα. Πιο συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμ. 4096/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναγνωρίζεται ότι η σχέση του ζευγαριού κλονίστηκε διότι «ο σύζυγος διατηρούσε παράλληλα εξωσυζυγικές σχέσεις με διάφορες γυναίκες, με αποτέλεσμα η έγγαμη συμβίωση να διασπασθεί οριστικά». Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση απέρριψε τον ισχυρισμό του Παντελή Μαντωνανάκη ότι η Ελλη Γλυκοφρύδη «[...] Δεν δείχνει ενδιαφέρον και προσοχή στα παιδιά της, δεν ασχολείται με αυτά και δεν παρέχει εγγυήσεις για τη σταθερή ορθή ανάπτυξη και διαπαιδαγώγησή τους».

Η μάχη της διατροφής
Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι, σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπεγράφη μεταξύ τους, ο Παντελής Μαντωνανάκης είχε δεσμευθεί να καταβάλλει το σύνολο των εξόδων διαβίωσης και διατροφής των παιδιών του. Το ποσό αφορά στη συνολική δαπάνη για τα δίδακτρα του ιδιωτικού σχολείου Saint Catherine's, δαπάνες για βιβλία, διάφορες άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως ξένες γλώσσες, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις, καράτε και μπαλέτο για τη μικρή Αννα-Μικαέλα. Επίσης, είχε αναλάβει να πληρώνει το ενοίκιο του 400 τ.μ. σπιτιού  στην Πολιτεία, στο οποίο διαμένει η πρώην σύζυγος με τα παιδιά - με πισίνα, θέρμανση, τηλέφωνα, λογαριασμούς, ασφάλεια, δύο οικιακές βοηθούς (μία εσωτερική και μία εξωτερική). Ακόμη, στις υποχρεώσεις του περιλαμβάνονται το κόστος σίτισης, ένδυσης, ψυχαγωγίας των παιδιών και η ιδιωτική τους περίθαλψη. 

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, το ποσό αυτό θα αναπροσαρμοζόταν ανά διετία. Με την απόφαση ορίστηκε ότι το ποσό που αφορά στη διαβίωση των παιδιών θα το καταβάλλει ο κ. Μαντωνανάκης τις πρώτες 5 μέρες κάθε μήνα. Στα ποσά αυτά, πλην των δαπανών στέγασης, διδάκτρων κ.λπ., το δικαστήριο αποφάσισε και την καταβολή σε μετρητά στη μηνύτρια 9.500 ευρώ μηνιαίως. Ωστόσο, ο Παντελής Μαντωνανάκης, αδιαφορώντας πλήρως για τη δικαστική απόφαση που του κοινοποιήθηκε στις 10-4-2012, της καταβάλλει μόνο μέρος του ποσού (3.500 ευρώ τον μήνα). Εδώ αρχίζει ο δικαστικός αγώνας της Ελλης Γλυκοφρύδη προκειμένου να εισπράξει από τον πρώην σύζυγό της τα ποσά που υποχρεούται βάσει δικαστικής απόφασης να καταβάλλει. 

Αρχικά προέβη, μέσω της δικηγόρου της, στη διαδικασία που προβλέπεται από τον Αστικό Κώδικα (γνωστής και ως αναγκαστικής εκτέλεσης εις χείρας τρίτου), αξιώνοντας να εισπράξει από την Alpha Bank το ποσό των 125.325 και πλέον ευρώ, που είχε σωρευθεί από τη μη καταβολή της διατροφής. Την περίμενε όμως μία δυσάρεστη έκπληξη καθώς οι λογαριασμοί που διατηρούσε ο σύζυγός της δεν ξεπερνούσαν τα 2.000 ευρώ συνολικά σε όλα τα υποκαταστήματα της Ελλάδας! Μην έχοντας άλλη εναλλακτική λύση, η Ελλη Γλυκοφρύδη αποφάσισε να στραφεί πλέον και ποινικά εναντίον του πρώην συζύγου της. Υπέβαλε μήνυση κατά του κ. Μαντωνανάκη στην οποία υποστηρίζει: «Από την αρχή δυστροπούσε να καταβάλλει όλα τα ανωτέρω κονδύλια πλην των διδάκτρων του ιδιωτικού σχολείου, του μισθώματος, καθώς και 3.500 ευρώ τον μήνα για τα έξοδα των παιδιών, ενώ τα εισοδήματά του από τις επιχειρήσεις του ανέρχονται τουλάχιστον στα 3.000.000.000 ευρώ τον χρόνο». Στην απόφαση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μεγάλη η οικονομική του επιφάνεια, ενώ η ίδια υποστηρίζει ότι έχει περιέλθει σε δυσχερέστατη κατάσταση εξαιτίας της συμπεριφοράς του πρώην συζύγου της, καθώς οφείλει μεγάλα χρηματικά ποσά από συσσωρεύσεις μηνιαίων δαπανών των παιδιών της για ιδιαίτερα μαθήματα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξωσχολικές δραστηριότητες κ.λπ. Η ίδια κάνει μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι γνωρίζει ο κ. Μαντωνανάκης τα οικονομικά της προβλήματα και συγκεκριμένα υπογραμμίζει «Σε αυτή την εξαιρετικά επαχθή και δυσάρεστη κατάσταση με έχει περιαγάγει ο μηνυμένος σύζυγός μου αν και γνωρίζει ότι στερούμαι επαρκών πόρων για τη συντήρηση του επιπέδου ζωής των τέκνων μας που ο ίδιος επέβαλλε». 

Δεν διστάζει μάλιστα να αποδώσει τους λόγους της τακτικής αυτής του πρώην συζύγου της «[...] Στη σταθερή αυτή απόφασή του να μου στερήσει τα ανάλογα και αναγκαία μέσα προς συντήρηση (στο επίπεδο που ο ίδιος επέβαλλε) των τέκνων μας οδηγείται ο μηνυόμενος από κακοβουλία και δυστροπία ασφαλώς δε και από εκδικητικότητα διότι “αποτόλμησα” να εγείρω κατ’ αυτού την μνησθείσα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων περί διατροφής». Καταλήγοντας, η μηνύτρια Ελλη Γλυκοφρύδη ζητεί τον ποινικό κολασμό του Παντελή Μαντωνανάκη για παραβίαση της υποχρεώσεώς του προς διατροφή. Το βέβαιο είναι ότι ο πόλεμος συνεχίζεται και οι επόμενες εξελίξεις αναμένονται να είναι ραγδαίες.ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (24/06/2013)
http://www.protothema.gr/Stories/article/288880/o-polemos-ton-roouz-sto-grand-resort-/ 
Παντελής Μαντωνανάκης - Ελλη Γλυκοφρύδη

Ο πόλεμος των Ρόουζ στο «Grand Resort»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου