Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Άδεια πατρότητας σε μη έγγαμους πατέρες (Κύπρος)

Τροποποίηση στο νόμο για την άδεια πατρότητας που ψηφίστηκε πρόσφατα, ώστε να μην αποκλείει από τους δικαιούχους, μισθωτό εργαζόμενο που γίνεται πατέρας αλλά δεν έχει τελέσει γάμο, ζητεί με επιστολή του προς την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, με κοινοποίηση προς την αρμόδιο κοινοβουλευτική Επιτροπή και τα μέλη του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, ο ΓΓ της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης.

Στην επιστολή που στάληκε χθες και σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα, ο κ. Κυρίτσης αρχικά χαιρετίζει την πρόσφατη ψήφιση του εν λόγω νόμου, με τη διαπίστωση μιας αδυναμίας του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δίδει το δικαίωμα σε άδεια και κατ’ επέκταση σε επίδομα μόνο σε «μισθωτό σύζυγο του οποίου γέννησε παιδί ή απέκτησε παιδί μέσω παρένθετης μητέρας ή ο ίδιος και η σύζυγος του έχουν συντελέσει υιοθεσία παιδιού». Δηλαδή, αναφέρει ο ΓΓ της ΠΕΟ, αποκλείει μισθωτό εργαζόμενο που γίνεται πατέρας αλλά δεν έχει τελέσει γάμο.

"Κατά την άποψή μας αυτή η πρόνοια έρχεται ενάντια τόσο στα δεδομένα και εξελίξεις της κυπριακής κοινωνίας όσο και στην όλη φιλοσοφία του νόμου".

Καλεί την Υπουργό να δει άμεσα το θέμα και να προωθήσει σχετική τροποποίηση του νόμου που να καλύπτει μισθωτό που γίνεται πατέρας, προσκομίζοντας το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού (όπου αναγράφεται το όνομα πατέρα) αντί του γάμου.
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ
http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/428540/adeia-patrotitas-kai-stoys-ektos-gmoy-pateres
www.sos-sygapa.eu

Αντίθεση Υπ. Εργασίας σε άδεια και επίδομα πατρότητας εκτός γάμου ή συμφώνου συμβίωσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου